Hoe we te werk gaan

Ruim voor de opnamesessie krijgt u van ons een vragenlijst waarmee u zich kunt voorbereiden op het af te nemen interview. Wat dreef u in het leven? Waarom deed u de dingen zoals u ze deed? Hoe ging u om met tegenslagen? Maar we hebben het ook over de adressen waar u woonde, over uw werkzame leven en uw collega’s,  over uw maatschappelijke betrokkenheid, over hobby’s en wat nog meer ter sprake komt.

Nadat we telefonisch het script met u hebben doorgenomen plannen we de opnamedag in. Het is aan ú waar u gefilmd en geïnterviewd wilt worden. Op de afgesproken dag meldt zich de filmploeg, bestaande uit een cameraman en de interviewer. Na het opstellen van de apparatuur volgt de opnamesessie, bij elkaar zo’n drie uur. Met het opgenomen materiaal gaan we de montagekamer in en brengen de lengte van de film op 45 minuten. En dan… En dan ontvangt u het eindresultaat:  uw eigen biografische film op een usb-stick,  in een fraaie verpakking.

Wat wij van u vragen

Verdiep u in uw leven (onze vragenlijst is daarbij een perfect hulpmiddel) en denk erover na welke thema’s u graag in uw gefilmde biografie terug zou willen zien. Plakboeken, foto’s, dia’s, voorwerpen, alles kan helpen herinneringen naar boven te halen en in uw film een plek te geven. 

Wat u van ons mag verwachten

Daar kunnen we kort over zijn: vakwerk. Vakwerk vanaf de voorbereiding, de gesprekken, het script, de opnamen, de montage en tenslotte: het eindresultaat. Filmisch onberispelijk, met een logisch opgebouwde, heldere verhaallijn die uw goedkeuring geheel kan wegdragen. U was al de regisseur over uw eigen leven, maar bent dat nu ook over uw eigen gefilmde biografie.

Vanaf minuut één bent u in de greep van uzelf en tot en met de vijfenveertigste minuut zit u geboeid te kijken en te luisteren en gaat u helemaal op in uw eigen verhaal. En niet alleen u, uw naasten ervaren dezelfde sensatie.